Crypto

Crypto, blockchain, NFTs, meta & Bitcoin. Je hoort er steeds meer over maar wat betekenen deze begrippen eigenlijk. We hebben hier een overzicht gemaakt van een aantal bekende begrippen in de crypto wereld.

Mocht je een onderwerp missen en als gast blogger willen optreden, stuur ons dan gerust een berichtje.

Betalen met Crypto Kennisbank van Ros Web

ICO – Initial Coin Offering

ICO is een afkorting van Initial Coin Offering. Een ICO is een manier van fundraising waarbij consumenten in een bedrijf kunnen investeren in ruil voor cryptocurrency.

De meeste projecten werken op de manier van White Paper. In deze White Paper staat wat het project wilt bereiken. Hier staat ook in hoe ze het willen bereiken en hoe het technisch werkt. Het bedrijf dat het project wilt uitvoeren geeft vooraf aan hoeveel geld zij willen ophalen om te kunnen beginnen. Iedereen die overtuigd is heeft de mogelijkheid om te investeren. In de meeste gevallen kun je alleen investeren met Bitcoin of Ethereum. Voor elk hoeveelheid Bitcoin of Ethereum jij investeert krijg je een bepaald hoeveelheid er voor terug. Elke ICO heeft zijn eigen cryptomunt voor dat specifieke project. Dit wordt op een later moment uitgekeerd. Dit geeft de oprichters dan ook de mogelijkheid om met al het geld te vertrekken, zonder er wat voor terug te geven.

Blockchain

Een unieke digitale administratie van transacties met een eigen datastructuur. Bedrijven, overheden en particulieren die met elkaar van een blockchain gebruik maken, vormen samen een blockchain-netwerk. In dit blockchain-netwerk kunnen ze alle transacties opslaan in een database. Waarin gebruik wordt gemaakt van Blockhain worden Node in werking gesteld. Een Node is iedere computer met een kopie van de blockchain die deelneemt aan het netwerk. De node communiceert in het netwerk met andere nodes in het netwerk, nodes zijn eigenlijk de controleurs van alle transacties, eigenlijk kan je een node zien als notaris.

Blockchain Kennisbank van Ros Web
Bitcoin Kennisbank van Ros Web

Bitcoin

Bitcoin is een virtuele munt, die van persoon tot persoon worden wordt gebruik om via ’t internet betalingen te doen zonder dat er hier een bank bij betrokken is. Dat betekend dat de kosten veel lager zijn en de dat de valuta in ieder land te (verhandelen) gebruiken is. Het voordeel is als je Bitcoin wilt kopen er is geen limiet.

Handelsplatformen & brokers

Een broker is een persoon of bedrijf dat optreedt als tussenpersoon tussen een koper en platform waar gekocht kan worden. Een broker kan ook verwijzen naar de rol van een bedrijf wanneer het optreedt als tussenpersoon voor een klant en de klant een commissie in rekening brengt voor zijn diensten. Om te kunnen beginnen met handelen van cryptocurrency heb je een handels platform nodig (Broker).

NFT als ticket voor een beurs
Crypto Exchange - Informatie

Crypto Exchange

Een crypto exchange is de plaats waar je online verschillende virtuele munten kunt kopen en verkopen. Op een crypto exchange kan je meer dan alleen een Bitcoin kopen maar bijvoorbeeld ook Ethereum en andere Altcoins. Voordat je hier een transactie moeten er verschillende verificaties gedaan worden. Met andere woorden, op een (crypto) exchange kan je geen anoniemen aankopen doen

Crypto wallet

Een crypto wallet is een digitale portemonnee waarin je persoonlijke cryptovaluta bewaard worden. In een wallet staan geen cryptovaluta, wel is het de toegang tot jouw cryptomunten. De wallet heeft 2 soorten sleutels, een public key en een private key.

Om coins te ontvangen of verzenden heb je ontvangstadres nodig (voorbeeld adres: M8FGDGGR6T7JGLK76RKVGH).

Je kan het vergelijken met een bankrekeningnummer, maar dan gratis en zonder bank. Als je een wallet aanmaakt krijg je dan een ontvangstadres en een lijst met back-up woorden. Let op de back-up woorden moeten in volgorde dus noteer ze goed op volgorde raak ze niet kwijt, en vertel het aan niemand!

Crypto wallet - Informatie
NFT is moderne kunst

NFTs

Een non-fungible token (NFT) is een blockchain-token met een onderscheidbare waarde. Elk token kan zijn eigen gegevens bevatten en tokens kunnen worden uitgewisseld of gebruikt op manieren die elk uniek maken. Elke individuele NFT heeft zijn eigen identiteit, waardoor deze verschilt van elk ander token. Lees hier alles over NFTs.

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.