Alles over NFTs

Een non-fungible token (NFT) is een blockchain-token met een onderscheidbare waarde. Elk token kan zijn eigen gegevens bevatten en tokens kunnen worden uitgewisseld of gebruikt op manieren die elk uniek maken. Elke individuele NFT heeft zijn eigen identiteit, waardoor deze verschilt van elk ander token.

Verschillende fungible tokens

Fungible tokens

Non fungible tokens

Fungible tokens zijn deelbaar en verschillende kleinere fracties kunnen worden gebruikt om een groter bedrag terug te betalen. Bijv. 1 BTC kan worden terugbetaald met 0,50 BTC, 0,30 BTC en 0,20 BTC. De ERC-721-tokenstandaard helpt bij het maken van niet-vervangbare tokens. In veel opzichten lijkt het qua functionaliteit op ERC-20.Non-fungible tokens (NFT’s) zijn uniek en kunnen niet worden opgesplitst in kleinere componenten. Dit soort digitale activa kan zeldzame digitale objecten of verzamelobjecten vertegenwoordigen, zoals een uniek kunstwerk of aandelen in een bedrijf.

NFT voor je werknemers

Zijn je medewerkers tevreden? Studies tonen aan dat gelukkigere werknemers productiever, creatiever en beter zijn in het samenwerken met anderen. Geef je ze een reden om gelukkig te zijn? Een NFT kan precies dat doen. Een NFT biedt tastbare beloningen voor persoonlijke prestaties groot en klein. Of ze nu nieuwe verantwoordelijkheden krijgen, indruk maken op de baas tijdens een gesprek met een nieuwe klant of een prijs winnen op het werk, de NFT laat werknemers genieten van iets dat groter is dan zijzelf: hun bedrijfscultuur. Het is daarom geen wonder dat zoveel bedrijven op NFT gebaseerde beloningsprogramma’s aanmoedigen.

NFT voor zakelijke klanten

Door je klanten jouw unieke NFTs te geven op basis van hun loyaliteit aan je bedrijf, motiveert hen om bij je te blijven en zaken met je te blijven doen. Het is een investering vanaf jouw kant in de relatie met je klanten. Het geeft ze iets van waarde dat kan worden ingewisseld voor echte items zoals eten, drinken of zelfs een lekker diner. Ze voelen zich gewaardeerd en ze zullen meer geneigd zijn om business naar je toe te brengen, omdat ze meer online NFTs kunnen verzamelen zonder extra kosten – en het enige wat ze hoeven te doen is loyaal blijven.

Je kunt NFT als een kunst inzetten.

NFT als kunst

In plaats van kunst te kopen laat je nu zelf kunst maken. Gebruik je NFT voor een digitaal portret om je kantoor in te richten. Ons bureau kan een persoonlijke collectie samenstellen of een professionele collectie voor je maken om in je bedrijf te tonen. NFT-kunstwerk dat indruk zal maken op zowel klanten als werknemers.

NFT als toegangsticket

Stel je voor dat je naar een beurs/evenement gaat en dat je het ticket wat je hiervoor koopt online kan worden opgeslagen op een gedecentraliseerde uitwisseling zoals NFT OpenSea. Je koopt het ticket (NFT) niet met euro’s maar met een bepaalde crypto munt op een platform. Hiermee staat vastgelegd dat jij de officiële eigenaar van het ticket bent en daarbij gaat het geld voor het ticket rechtstreeks naar de organisator en zit er geen partij meer tussen. Een ander groot voordeel is dat je online autoriteit & zichtbaarheid toeneemt op verschillende platformen omdat er een hoop mensen zijn die de NFT voor je evenement kopen en op hun profiel hebben staan. Het ticket is te gebruiken tijdens het evenement en kan erna behouden als herinnering worden of verkocht worden.

NFT in de Metaverse

Fysiek land kopen is niet meer de enige manier om grond te kopen. We ervaren een verschuiving waarbij virtuele assets naar de meta verse. Bedrijven creëren e-sportteams, clubs en virtuele landen om de merkaanwezigheid te vergroten, maar ze hebben geen toegewijd personeel om deze projecten te beheren en te onderhouden. Als marktleider in NFT asset management weet ons team wat er nodig is om een aantrekkelijke wereld te creëren voor je bedrijf.

NFT als historische moment

Er is een reden dat verzamelaars dol zijn op handtekeningen van beroemde atleten, muzikanten, politici en acteurs. Deze handtekeningen zijn een iconisch moment in de tijd, het vertegenwoordigt een moment in de geschiedenis dat permanent is vastgelegd. Verzamelobjecten zoals plaquettes, aangepaste sculpturen, ruilkaarten, trofeebekers en items in beperkte oplage zijn speciaal omdat ze bekende mensen en evenementen vertegenwoordigen die zijn omgezet in kunstwerken die het waard zijn om te verzamelen. En als je een van deze zeldzame items hebt, heb je het gevoel dat je erbij was toen het gebeurde! Inplaats van deze items in je kast te zetten kan je deze ook digitaliseren. Hiermee kan je claimen dat jij de eerste eigenaar bent ervan en is het item makkelijker te verkopen. Of als je er een wilt kopen kan je nu precies de geschiedenis van het item zien en wat er allemaal mee is gebeurd.

NFT authentiek check

Er zijn verschillende manieren om er zeker van te zijn dat je item een authentieke NFT is. Naast onze de digitale certificaattechnologie zijn er nog een paar andere methoden om te controleren of je item echt is: niet-vervangbare tokens kunnen gemakkelijk worden verhandeld op secundaire markten waar je de geschiedenis en eerdere transacties kunt bekijken. Als een verkoper meer dan één van zijn token op één platform verkoopt, is het waarschijnlijk dat ze nepartikelen verkopen omdat alleen echte niet-fungibele tokens te onderscheiden zijn.

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.