Ontdek de voordelen van onze GA4-services

Bij ROS WEB willen we jouw website naar een hoger niveau tillen. Daarom hebben we een analyse gemaakt van jouw websitegegevens en hebben we enkele aanbevelingen opgesteld om jou te helpen betere beslissingen te nemen en je websitegegevens optimaal te benutten.

Hieronder vind je de aanbevelingen die we hebben gedaan, inclusief een korte uitleg van wat elke aanbeveling inhoudt.

Ontdek de voordelen van onze GA4-services:

Volledige installatie

GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en biedt tal van nieuwe functies en mogelijkheden om jouw websitegegevens te analyseren. Met de volledige installatie van GA4 kunnen we jou helpen bij het bijhouden van belangrijke statistieken zoals verkeersbronnen, paginaweergaven en bouncepercentage. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie en je websitegebruikers beter te begrijpen.

Inrichting van online conversies (nieuwsbrieven/ contactformulieren)

Google Tag Manager (GTM) is een krachtig hulpmiddel dat je helpt bij het beheren van tags op je website. Met de volledige installatie van GTM kunnen we jouw websitegegevens nog beter beheren en analyseren. Door GTM te koppelen met GA4, kunnen we nog meer informatie verzamelen over hoe bezoekers jouw website gebruiken, wat ons in staat stelt om je te helpen betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie.

Inrichting van offline conversies (e-mail/ telefoon bellen)

Een van de belangrijkste doelen van jouw website is het genereren van conversies, zoals het verzamelen van contactgegevens of het ontvangen van nieuwsbriefinschrijvingen. Door de inrichting van online conversies kunnen we je helpen deze doelen beter te bereiken. We kunnen bijvoorbeeld formulieren opzetten om het aantal aanvragen te verhogen, of nieuwsbriefinschrijvingen opzetten om de betrokkenheid van jouw klanten te vergroten.

Inrichting van offline conversies (e-mail/ telefoon bellen)

Soms komen conversies voort uit offline acties, zoals het telefonisch contact opnemen of het sturen van een e-mail. Door de inrichting van offline conversies kunnen we je helpen bij het bijhouden van deze acties en het in kaart brengen van hun impact op jouw bedrijf. Dit kan je helpen om betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie en om je klantrelaties te verbeteren. 

Voordelen van onze GA4-services

IP-adresfiltering voor intern verkeer

Als je jouw eigen website regelmatig bezoekt, kan dit invloed hebben op jouw websitegegevens en kan het moeilijk zijn om betrouwbare informatie te verzamelen. Door IP-adresfiltering voor intern verkeer in te stellen, kunnen we ervoor zorgen dat jouw eigen websitebezoeken niet worden meegeteld in de statistieken. Dit maakt het gemakkelijker om betrouwbare informatie te verzamelen en betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie. 

Property check

Een property check is een belangrijk onderdeel van het controleren van jouw websitegegevens en ervoor te zorgen dat alles correct is geconfigureerd. We kunnen jou helpen om de instellingen van jouw property te controleren en ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Dit zorgt voor betrouwbare gegevens en stelt je in staat om betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie. 

Bewaartermijn van gegevens van 2 naar 4 maanden aanpassen

GA4 bewaart standaard gegevens gedurende 2 maanden, maar dit kan worden uitgebreid tot maximaal 14 maanden. Door de bewaartermijn van gegevens aan te passen, kunnen we ervoor zorgen dat je meer aan je gegevens hebt en dat je beter inzicht krijgt in jouw websitegebruikers en hun gedrag. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie en je websitegebruikers beter te begrijpen. 

Activering van Google Signals voor marketingacties

Google Signals is een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen om meer te weten te komen over jouw websitegebruikers en hun gedrag. Door Google Signals te activeren, kunnen we je helpen om meer inzicht te krijgen in het gedrag van jouw websitegebruikers en betere beslissingen te nemen over jouw marketingstrategie. 

Met deze aanbevelingen en acties kunnen we je helpen om betere beslissingen te nemen over jouw website en jouw bedrijf. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt of als je meer informatie wilt over hoe we jou kunnen helpen om de prestaties van jouw website te verbeteren. 

FAQ

Wat is het verschil tussen GA3 en GA4?

GA3 en GA4 zijn verschillende versies van Google Analytics. GA3 is de oudere versie en wordt momenteel uitgefaseerd door Google. GA4 is de nieuwste versie en biedt nieuwe functies en mogelijkheden voor het analyseren van websitegegevens. 

Waarom zou ik moeten overstappen van GA3 naar GA4?

Door over te stappen op GA4 kun je profiteren van nieuwe functies en mogelijkheden, zoals een verbeterde analyse van gebeurtenissen en een beter inzicht in de levenscyclus van klanten. Daarnaast zal GA3 in de toekomst worden uitgefaseerd door Google, dus het is belangrijk om over te stappen om te blijven profiteren van de beste mogelijkheden voor het analyseren van jouw websitegegevens. 

Waarom zou ik ROS WEB inschakelen om de GA4-overschakeling uit te voeren?

ROS WEB heeft ervaring met het werken met Google Analytics en het uitvoeren van de GA4-overschakeling. Door ROS WEB in te schakelen, kun je profiteren van hun expertise en ervaring om ervoor te zorgen dat de overschakeling soepel verloopt en dat je optimaal kunt profiteren van de nieuwe functies en mogelijkheden van GA4. 

Hoe lang duurt het om over te schakelen van GA3 naar GA4?

De tijd die nodig is om over te schakelen van GA3 naar GA4 kan variëren afhankelijk van de grootte van jouw website en de complexiteit van jouw websitegegevens. ROS WEB kan je helpen bij het uitvoeren van de overschakeling en kan je een beter idee geven van de tijd die nodig is voor jouw specifieke situatie. 

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.