Discord

Discord is een tekst-, spraak- en videochat-app waarmee gebruikers in groepen of privé met elkaar kunnen praten. Dit berichtensysteem kan worden gebruikt voor zakelijke doeleinden, maar ook om gewoon in contact te blijven met vrienden. Iedereen kan een eigen server opzetten, die kan dienen als een speciale community hub.

Discord informatie

Hoe werkt Discord

Wanneer je lid wordt van een server, heb je toegang tot andere gebruikers via sms, voicechats en meer.
Je kunt een server vinden die aan je specifieke behoeften voldoet en met weinig moeite meedoen. Met voicechats kun je met anderen praten zonder je mobiele telefoon minuten te binden. Omdat iedereen zijn eigen kanalen heeft, hoef je je geen zorgen te maken over het ontvangen van meldingen wanneer iemand een bericht verzendt in de algemene chat. In plaats daarvan biedt Discord een eenvoudig te gebruiken interface waarmee mensen gesprekken kunnen bijhouden terwijl ze plaatsvinden.

Waarom is Discord zo populair?

Van professionele gamers tot technisch onderlegde individuen, tientallen miljoenen mensen hebben Discord leuk gevonden. Gaming community’s zijn bijvoorbeeld grotendeels weg gemigreerd van Teamspeak en Skype ten gunste van het. Met de gratis voicechat-app kunnen gebruikers verbinding maken met anderen via tekst en spraak en groepen maken of lid worden van bestaande groepen. Een gebruiker kan zelfs machtigingen toewijzen op basis van rol, waardoor moderators meer controle hebben over welke informatie ze willen weergeven of verbergen. Het is ook zeer aanpasbaar en biedt bots die de waarde ervan vergroten zonder dat het rommelig of moeilijk te navigeren aanvoelt. Kortom, het is geen wonder waarom het zoveel fans heeft; het is een steeds populairder alternatief voor andere communicatie-opties en biedt geweldige kansen voor diegenen die bereid zijn om hun eigen draai aan dingen te geven met hun eigen server!

Waarom gebruiken bedrijven Discord?

Of je nu een groot bedrijf runt, of een klein bedrijf vanuit je garage runt, je moet een vorm van communicatie tussen collega’s hebben. In de huidige tijd kan het gemakkelijk zijn om elkaar heen en weer te e-mailen, maar laten we eerlijk zijn – er gaat niets boven het hebben van een live gesprek. Dit is waar Discords in het spel komt. Je kunt het gebruiken voor zowel persoonlijke als zakelijke doeleinden.

Als bedrijfseigenaar begrijpt je dat het beheren van meerdere taken moeilijk kan zijn. Misschien heb je een community manager voor je website en Facebook-pagina, iemand die namens jouw content kan maken en Google Analytics en social media in de gaten kan houden. Als het gaat om interne communicatie, kun je een ander projectmanagementplatform gebruiken. Helaas zijn veel van deze platforms niet ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, wat betekent dat ze vaak geen realtime updates leveren aan alle deelnemers – of zelfs een manier bieden voor leden van je team om elkaar gemakkelijk te bereiken wanneer ze hulp nodig hebben. Dat is waar software die speciaal voor bedrijven is ontworpen, kan helpen die kloof te overbruggen. Software zoals Discord brengt alle gesprekken op één plek samen, zodat iedereen op elk moment toegang heeft tot alles.

Geschiedenis Discord

Discord werd in 2015 opgericht door Hammer & Chisel, een klein op gaming gericht softwarebedrijf gevestigd in San Francisco. Het idee achter Discord is ontstaan uit frustratie over bestaande communicatieoplossingen. De meeste online chattoepassingen en websites waren te beperkend en complex voor eenvoudig tekst gebaseerd chatten, of ze waren gebouwd rond één-op-één spraakoproepen, waarvoor alle gebruikers tegelijk online moeten zijn.

Is Discord gratis?

Discord-servers zijn gratis te maken en je kunt verbinding maken met zoveel servers als je wilt. Je kunt een server maken voor je videogame groep, je vriendengroep of zelfs voor jezelf! Zorg ervoor dat het duidelijk is wat voor soort community je probeert op te bouwen – mensen moeten weten waarvoor ze zich aanmelden.

Starten met Discord

Aan de slag gaan met Discord duurt een paar minuten. Nadat je het hebt gedownload, maak je gewoon een account aan door in je toepassingsinstellingen op Account maken te klikken. Er wordt een wachtwoord naar je gemaild en daarna kun je naar de chat springen. Zo simpel is het!

Discord vs Slack

In de kern bieden Slack en Discord vergelijkbare functies. Met beide platforms kun je berichten met kleine bestandsbijlagen verzenden naar individuen of groepen, links en afbeeldingen delen, videogesprekken voeren en nog veel meer. En hoewel beide gratis zijn (althans voor kleine teams), hebben ze elk hun eigen beperkingen. Dus welke moet je kiezen? Er is geen goed antwoord – het hangt af van de behoeften van je team – maar hier zijn een paar vragen die je jezelf kunt stellen:

  • Welke beveiliging opties zijn belangrijk
  • Welke operationele functies zijn er
  • Reputatie gebruikersvriendelijkheid
  • Reputatie servicedesk
  • Welke voorkeur geef je team aan.

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.