Wat is Instagram Reels

Wat houdt Instagram Reels in? We leggen je de basis van deze nieuwe optie uit!

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels is een geheel nieuwe manier om leuke en boeiende video content te creëren naast de al bekende Instagram stories. Deze videofunctie is overal in de wereld te gebruiken.

Net als TikTok kunnen Instagram gebruikers videoclips van 90 seconden opnemen en bewerken op muziek of eigen geluid. De nieuwe Reels video kun je delen via je stories, je verkenners pagina en het nieuwe gedeelte, Reels. De Instagram gebruiker die een Reels video heeft gemaakt, kan het ook op hun eigen feed plaatsen in plaats van alleen de stories, verkenners pagina en Reels tabblad.

Instagram Reels voorbeeld 1

Zo werkt Reels

Instagram Reels heeft een eigen versie van de For You pagina dat TikTok heeft. De nieuwe Reels Explore Feed. Je kunt de Reels-feed vinden op de Instagram verkenners pagina.

In plaats van alleen Reels te zien van account die je al volgt terwijl je scrolt, zie je ook Reels van populaire influencers en trending accounts.

Hoewel de nieuwe Reels update nog pas net uitgekomen is, voelt het erg vergelijkbaar met de TikTok For You pagina. Als je veel op Instagram zit en veel mensen volgt is het je al vast opgevallen dat bijna elke groot en klein account al gebruik heeft gemaakt van Reels.

De verschillende Reels filmpjes die je voorbij ziet komen op de Reels verkenners pagina is waarschijnlijk beïnvloed door wie jij al volgt, met welke inhoud je communiceert en waar je je op dat moment bevindt.

En net als TikTok, als je een nummer of audiofragment vindt dat je leuk vindt, kun je op de muziek tikken en “Gebruik audio” selecteren.

Gebruikers kunnen ook muziek uit een enorme bibliotheek selecteren dat Instagram bezit of je kunt kiezen om je eigen audio te gebruiken.

Naast het selecteren en toevoegen van muziek, zijn er een aantal handige tools voor videobewerking om te ontdekken en te gebruiken. Een aftel timer voor video’s, de optie om de snelheid van je video aan te passen en een volle kast aan video effecten om uit te kiezen.

Instagram Reels voorbeeld 2

Waarom lanceert Instagram deze optie?

Als je denkt dat de meeste functies erg vertrouwd klinken, is dat geen toeval.
Reels kan beschouwd worden als een directe reactie op de groeiende populariteit van TikTok.
Het is dus een begrijpelijke beslissing van Facebook om de functies van TikTok na te bouwen in Instagram. Dit is niet de eerste keer dat Meta het moederbedrijf van Instagram dit doet. Dit werd eerder al gedaan met de stories in Instagram die geïnspireerd zijn van Snapchat.

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.