Meta/ Facebook apps en services

Meta (Voorheen Facebook) is een online social platform dat wordt gebruikt door individuen, merken en bedrijven. Het stelt gebruikers in staat om te communiceren met vrienden, familie en collega’s. Deze kunnen hiervoor de verschillende apps & services van Meta gebruiken. In dit blog bespreken we alle apps/services van Meta. Wil je graag online adverteren op Meta/ Facebook apps en services, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Meta/ Facebook apps en services
Facebook marketing informatie

Meta/ Facebook apps en services populariteit

Meer dan een miljard mensen gebruiken Facebook elke maand. Het is een effectieve tool waarmee eigenaren van kleine bedrijven, grote merken en invloedrijke personen contact kunnen maken met hun volgers en publiek, hun merk en producten kunnen promoten voor een enorme wereldwijd publiek. Zonder sociale media zoals Facebook en Instagram zouden enkele van de grootste bedrijven van vandaag niet bestaan.

Wanneer werd Facebook opgericht

Facebook werd opgericht in 2004 door Mark Zuckerberg met zijn college kamergenoten en mede- Harvard University studenten Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz en Chris Hughes. Het lidmaatschap van de website was aanvankelijk beperkt door de oprichters tot Harvard-studenten, maar werd in maart 2005 uitgebreid naar andere hogescholen. Het voegde geleidelijk ondersteuning toe voor studenten aan verschillende andere universiteiten voordat de toegang werd geopend voor middelbare scholieren en uiteindelijk voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Meta/ Facebook apps en services

 • Facebook

  Facebook stelt gebruikers in staat om te communiceren met vrienden, familie en collega’s. Deze kunnen hiervoor de verschillende apps & services van Meta gebruiken. In dit blog bespreken we alle apps/services van Meta.

 • Adverteren op Meta

  Er zijn ontelbare variaties mogelijk in het online advertentie deel van Facebook Ads. Het verkopen van online advertenties aan bedrijven om hun publiek te bereiken is het grootste verdienmodel van Facebook.

 • Facebook Messenger

  Messenger is het chat onderdeel van Meta. Via Messenger kun je berichten naar je personen/bedrijven sturen op Facebook.

 • Instagram

  Instagram marketing is een geweldige manier om informatie over je bedrijf te delen, nieuwe product lanceringen te benadrukken of #behindthescenes te laten zien. Het kan ook worden gebruikt om wedstrijden en weggeefacties voor je volgers te maken. Hoewel het in eerste instantie intimiderend kan lijken, kun je een beetje kennis van hoe Instagram marketing werkt je bereik online laten groeien!

 • WhatsApp

  WhatsApp is een mobiele berichten-app waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder te hoeven betalen voor sms- en mms-berichten. Je kunt ook met de app (video) bellen, groepen onderhouden & inzetten voor zakelijke chat services.

 • Meta Workplace

  Meta (Facebook) Workplace biedt bedrijven een platform om dagelijks met hun werknemers te communiceren. Meta Workplace kan je vergeleken met Slack, Yammer, Microsoft Teams of Google Workspace.

 • Oculus VR

  De headset Oculus VR creëert een meeslepende omgeving voor zijn gebruikers. Daarnaast kan Oculus VR ook worden ingezet voor games en entertainment of voor zakelijk gebruik. Gebruikers dragen een koptelefoon om audio te horen die hun ervaring begeleidt en door een reeks lenzen naar een andere wereld te kijken. Ze zijn vrij om rond te kijken zoals ze van nature in het echte leven zouden doen. Een sensor volgt hoofdbewegingen zodat wat ze in het echte leven zien correleert met hun virtuele omgeving.

 • Audience Network

  Met het Audience Network van Meta kunnen adverteerders hun bereik uitbreiden door buiten Meta uit te breiden om advertenties weer te geven in mobiele apps en websites die samenwerken met Meta voor advertentievoorraad.

Facebook Business Partner

Met ROS WEB zijn we gecertificeerd Facebook Business Partner. Ben je op zoek naar een bureau voor advertenties online in Nijmegen, bekijk dan onze services pagina.

Nieuwsbrief ROS WEB

De belangrijkste nieuwe zaken over websites/hosting & onze bedrijfsupdates.
Maandelijks in je mailbox.

Meer blogs

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.

Vrijblijvend aanvragen

Selecteer een pakket of laat je adviseren door een van onze experts.